Лазерен грейдер

Лазерните грейдери се използват за нивелиране на терени, на които предстои да се извършат строителни дейности или озеленяване. Доброто нивелиране на терена е от съществено значение за целия строителен процес и може да спести на строителите както излишни тревоги, така и средства за строителни материали.


Как работи лазерният грейдер?

Въртящият се лазер се настройва за желаната височина. Светлината от въртящия се лазер се чете от лазерния приемник, който изпраща информация до контролния панел. Контролният панел от своя страна казва на хидравличната клапа да настрои нивелиращия елемент надолу или нагоре. Този процес се случва няколко пъти в секунда, което осигурява постоянен контрол върху нивелиращия елемент.


Приложение на лазерните грейдери

Първоначално лазерните грейдери се използвали за изравняване на терена преди изливането на бетонни плочи. Нивелираната основа е от съществено значение за качеството на бетонната плоча и намалява разходите за строителни материали.

Лазерните грейдери намират широко приложение при изграждането на паркинги, осигурявайки идеално нивелирана повърхност и намалявайки значително разходите за строителни материали.

Лазерните грейдери са много полезни и при изграждането на голф игрища, тъй като позволяват да се постигне както идеално нивелирана повърхност, така и точен наклон.

За спортните игрища също е от съществено значение да са идеално нивелирани. Това осигурява оптимални условия за спортистите и свежда до минимум възможността от евентуални контузии.

Лазерните грейдери са широко използвани и в озеленяването на по-големи площи и терени, където контролът над наклона позволява точното изпълнение на предварително изготвения ландшафтен проект.

Строителството и ремонтирането на пътища също е област, в която често се налага използването на лазерни грейдери.

Лазерните грейдери са предпочитани заради тяхната точност, лесно управление, безпроблемна работа и здравина.


Точност
Лазерните грейдери са най-доброто средство за нивелиране на различни терени. Начинът, по който лазерните грейдери работят, ви осигурява постоянен контрол върху процеса по нивелирането. Лазерните грейдери осигуряват идеално нивелирана повърхност с точност до 2-3 мм.

Лесна експлоатация
Лазерните грейдери са изключително лесни за управление, особено за хора, които са работили с други системи за нивелиране.


Безпроблемна работа
Уникалната хидравлична клапа, която се настройва няколко пъти в секунда, улеснява значително работата на лазерните грейдери.

Издръжливост
Лазерните грейдери имат изключително дълъг експлоатационен период и не изискват кой знае каква поддръжка.


« Назад към всички публикации