Предимства на системите за капково напояване

Има много предимства от инсталирането на система за капково напояване за вашия двор или градина. През последните 20 години се наблюдава значително повишаване на осведомеността за важността на водната икономия не само в Европа, но и в целия свят. Чрез инсталирането на автоматична система за капково напояване, която да отговаря най-добре на вашите нужди, вие ще спестите време и пари. Когато поливате своите разстения ръчно повече от 50% от водните ресурси се губят в следствие на оттичането на водите и изпаренията. Автоматичната напоителна система може да бъде настроена да работи през нощта, когато степента на изпарения е изключително ниска. Ако инсталирате напоителна система, ще се облагодетелствате не само вие, но и околната среда. По този начин вие ще дадете своят принос към опазването на този така ценен природен ресурс. Ето още някои огромни предимства на автоматичните напоителни системи:

Спестяват време


Автоматичната система за напояване ще ви спести много време, което преди трябваше да използвате поливане на вашите тревни площи, градини и цветя. Единственото, което се изисква от вас сега, е да настроите таймера на вашата напоителна система и по този начин тя автоматично ще напоява вашите разстения в посоченото от вас време. По този начин можете да отидете на екскурзия без да се притеснявате, че вашите разстения ще останат правилно напоени и ще ви посрещнат в целия си блясък и великолепие, когато се върнете.


Спестява пари


С автоматична система за напояване няма да хвърляте своите пари на вятъра и няма да прахосвате ценните водни ресурси, тъй като всичко се случва по определен график, а също така тези системи имат и датчици за дъжд и по този начин всяка капка вода се използва само когато е необходима.


Спестявате водни ресурси


Независимо от вида на вашата напоителна система със сигурност ще имате значително по-нисък разход на водни ресурси, от колкото до този момент. Можете да спестите водни ресурси с автоматична напоителна система, тъй като всяка капка вода се използва по предназначение, а не се губи. Чрез напоителните системи на фирма Аси Хидросис можете да спестите между 30 и 50% от водния разход, който ще имате с други алтернативни методи за напояване.


Подобрява се растежа на разстенията


Доказано е, че, когато разстенията, културите, тревните площи и цветята се поливат с по-малко количество вода за по-продължителен период от време, те растат значително по-бързо, тъй като това е идеално за техния растеж. По този начин ще се наслаждавате на по-зелени и много по-добре изглеждащи растения и тревни площи.


Подобрява се борбата с плевелите


Съвсем скоро след инсталирането на напоителна система ще забележите значително намаление в броя на плевелите, които обитават вашата градина. Това се дължи на факта, че единствените зони от градината, до които достига водата, са точно тези, които се нуждаят от нея.  


« Назад към всички публикации