Защо да поставим мъглуваща охладителна система

Мъглуващите системи се използват за охлаждане на външни пространства от десетилетия насам. Осигуряват понижаване на температурата с до около 4 – 10 градуса по Целзий, без да създават осезаемо усещане за влажен въздух. Намират широко приложение в летни градини, ресторанти, паркове, хотели, кафенета и много, много други.

Мъглуващите охладителни системи са изключително креативно изобретение, което дава на хората прохлада, дори и в най-горещите летни дни. Те доставят свежест на всички, които с удоволствие прекарват времето си навън. Благодарение на водната мъгла, всички дейности на открито – в градината или на верандата – стават по-леки и приятни. Предлагат се различни видове системи, които можете да разгледате тук. Най-често те работят чрез помпа и специални дюзи, които разпръскват много фини капки. При изпаряването си, тази фина водна мъгла, отнема от температурата на въздуха.


Охлаждащите системи с водна мъгла са изключително ефективен начин за охлаждане и подобряване на атмосферата във вашия вътрешен двор или лятна градина. За да изберете най-подходящата система за вас и вашия дом, съобразете се с нуждите и бюджета си. Уверете се, че купувате мъглуваща система с високо качество. От съществена важност е помпата. Именно това е компонентът в системата, от който влияе ефективността. Високото налягане, което използват, разпрашават капките и не мокрят хората в близост.


Когато говорим за веранда, градина или вътрешен двор, важно е да направите откритата площ комфортна и приветлива. Много хора с нетърпение цяла година очакват лятото, за да прекарат слънчевите топли дни навън с приятелите и семейството. Мъглуващите системи ще ви помогнат да освежите и охладите въшните пространства на дома си.


Крайната ефективност на охлаждащата система зависи от температурата на въздуха, нивата на влажността и въздушните течения и циркулацията на въздуха. При високи температури (над 26 градуса по Целзий) и ниска влажност (под 50%), ефектът от мъглуващите системи е впечатляващ, особено когато има постоянна циркулация на въздуха. Въздухът се освежава, без да се стига до неприятни повишавания на влажността. Колкото по-горещ и по-сух е въздухът, толкова по-осезаемо е охлаждането.


Мъглуващите системи са изключително използвани и в заведенията по плажовете. Прилагат се също в запрашени производствени помещения, стадиони и оранжерии. Те са най-енергоспестяващия вариант за охлаждане на открити пространства. Създаваният от тях визуален ефект е забележителен, а освен това, действа отблъскващо за летящите насекоми.


Ключов за безпроблемното функциониране на мъглуващата система е правилният монтаж. В зависимост от сложността си, някои системи не изискват специален опит, а за други са необходими професионални умения.


« Назад към всички публикации